Шейни с кормило – 2021

Шейни с кормило SNOWRACER

Идеята за създаване на бързи шейни с кормило – SNOWRACER се появява за първи път през 1965-та. Като база за нея е използвана друга, ръчно изработвана още от 1944-та година от STIGA шейна с кормило наречена “BOGGI”.

Комбинирането на здрава метална рамка с пластмасови ски създава една нова и изключително бърза шейна от най-високо качество, която задава стандартите за десетилетия напред – на бял свят се появява SNOWRACER! В магазините тези шейни ще се появяват няколко години по-късно – първите от тях могат да бъдат закупени през 1972-ра. Оттогава досега, бързите шейни SNOWRACER са обект на непрекъснато развитие, подобрение и обновяване, а компонентите им се изработват само от висококачествени материали.

Шейни с кормило SNOWRACER Curve Ski System

Днес, моделите шейни SNOWRACER Curve Ski System и Snowracer SX се изработват по най-високите възможни стандарти за качество. STIGA проектира и изработва всеки модел така, че да отговоря и на най-тежките изисквания за бързина и безопасност при спускане по стръмните снежни склонове, независимо дали сте начинаещ или професионалист!

От появата си през далечната 1965-та до днес – 50 години по-късно, класическата шейна STIGA SNOWRACER определя стандартите за качество, дизайн и иновации при шейните с кормило от най-висок клас! Няма друга толкова легендарна шейна с кормило, защото SNOWRACER е само един! SNOWRACER е оригиналът!

Шейни с кормило SNOWRACER ICONIC

По-малка версия на класическата шейна с кормило SNOWRACER, подходяща за деца над 3 години

STIGA Snowracer ICONIC отдава почит на легендарната класическа шейна с кормило, с която поколения наред вече са се спускали по белите хълмове!

Непреходен дизайн с прави ски, здрава стоманена рамка в розов цвят, удобно кормило и надеждна спирачка за стабилно и безопасно спускане.

Размерите на модела са леко умалени в сравнение с тези на другите модели SNOWRACER, което я прави подходяща дори и за по-малките състезатели.

Предлагаме Ви шейните Snowracer ICONIC в два атрактивни цвята на стоманената рамка: нежно розово или пастелен тюркоаз. Моделите Snowracer ICONIC са стандартно оборудвани с въже за дърпане на шейната.

Основни характеристики:
 • Препоръчителна възраст: от 3 г.
 • Максимално натоварване: 80 кг
 • Тегло на шейната: 5,5 кг
 • Размери на шейната: 109х50,5 см
 • Размери на седалката: 49х22 см
Сертификати и награди:
 • Сертификат за съответствие: CE

Шейна с кормило
SNOWRACER ICONIC
розова

Шейна с кормило
SNOWRACER ICONIC
тюркоаз

Шейни с кормило SNOWRACER CURVE SKI SYSTEM

Шейни с кормило за деца над 5 години

В годините от 1965-та досега шейните с кормило от линията Snowracer са обект на постоянно развитие и усъвършенстване. В резултат на десетилетния си опит и непрекъснати подобрения, STIGA представя иновативната система Curve Ski System, която повишава контрола и маневреността при високите скорости на спускане с шейните.

A – Подобрена маневреност на шейната с новата форма на върха на предната ска. Когато завивате, ската с извита форма се плъзга по-бързо по снега в сравнение със ската с права форма и затова е по-лесно да маневрирате. Новата предна ска има също така и “двойни върхове”, което позволява да се движите дори и назад надолу по склона.

B – Новата форма с двойни върхове на страничните ски (отпред и отзад) ви дава възможност да се движите дори и назад. Оребряването на ските осигурява по-голяма стабилност при високи скорости. Взаимодействието между новата предна ска и новите странични ски ви осигурява изумителен контрол при увеличаване на скоростта.

C – Волан със зони за удобно захващане. Зоните за захващане са от нехлъзгащ се материал и осигуряват безопасно и сигурно маневриране.

D – Седалка с подобрен нов дизайн. Скачайте отгоре и се засилвайте по пистата! И нека СИЛАТА бъде с вас!

Иновативната линия шейни Curve Ski System притежават съвременен дизайн с модерни и запомнящи се линии, изработени в различните цветови комбинации контрастиращи добре на белия сняга. Те имат изключително здрава стоманена рамка, и качествени пластмасови детайли. Кормилото, ските и седалката са изработени от качествена пластмаса, която запазва здравината и свойствата си дори и при ниските зимни температури на скандинавския Север. Ските на шейната са с двустранни върхове – отпред и отзад. Предната ска е с извит и разширен връх за подобрена маневреност.

Стандартно, предната ска е закачена с пружина за рамката – ако по време на спускане паднете от шейната, тя ще завърти кормилото настрани и шейната ще спре. Това ще ви спести непредвидени дълги разходки по пистата, а и ще можете да се насладите на спускането и в останалата част от трасето. Воланът е ергономичен, със зони за удобно и сигурно захващане. При всяко спускане се налага и да намалявате скоростта – спирачките се намират под кормилото и се натискат най-удобно с колена.

Макарата за автоматично навиване на въжето е аксесоар, който влиза в серийното оборудване за всички PRO модели – удобство за което най-често ще се сетите, когато застанете на върха и се чудите как да хванете въжето, за да не се закача и пречи на маневрирането с кормилото.

Шейните STIGA Snowracer Curve Ski System тежат малко 6 кг и са с размери в сглобено състояние 122 х 52 х 35 см. Максимално препоръчителното натоварване според производителите е 90 кг. Шейните от серията са предназначени за деца над 5 години.

Основни характеристики:
 • Препоръчителна възраст: от 5+ години
 • Максимално натоварване: 90 кг
 • Тегло на шейната: 6 кг
 • Тегло с опаковката: 7,4 кг
 • Размери на шейната в сглобен вид: 122 х 52 х 35 см
 • Размери на седалката: 58 х 24 см
Сертификати и награди:
 • Сертификат за безопасност: TUV

Шейна с кормило
SNOWRACER COLOR PRO
синя

Шейна с кормило
SNOWRACER COLOR PRO
розова

Шейна с кормило
SNOWRACER ULTIMATE PRO
червена

Шейна с кормило
SNOWRACER COLOR PRO
графитено сива

Шейна с кормило
SNOWRACER COLOR PRO
зелена

Шейна с кормило
SNOWRACER SUPREME GT
бяла

Специални шейни с кормило SNOWRACER CURVE SKI SYSTEM

Шейни с кормило за деца над 5 години

Има случаи в които на всеки от нас му е необходимо нещо по-различно, нещо повече от стандартно предлаганото. В STIGA са помислили и за тези случаи, а като резултат – запознайте се със специалните шейни с кормило Snowracer! Всяка от специалните шейни Snowracer има своя наистина специална страна, която ще Ви очарова!

В случай, че сте любител на екстремните изживявания и държите всичко да бъде под Ваш контрол поне на 100%, екстремната шейна с кормило Snowracer SX PRO е правилният избор за Вас!

Шейни с кормило SNOWRACER SX PRO

Snowracer SX PRO е зверски яката шейна на STIGA в линията Curve Ski System! И не случайно първата реакция на всеки, който я види е “Уауууу!!! Искам такава шейна!” Шейната с кормило Snowracer SX PRO е предназначена за екстремни спускания и напълно заслужава завистливите погледи отстрани по белите писти!

За разлика от всички останали шейни в линията Curve Ski System, шейната Snowracer SX PRO има кормило с дръжки като истински велосипед – предимство, с което маневрирането е с няколко класи по-добро и лесно над всички останали конкуренти по пистите.

Кормилото е оборудвано и с гумени дръжки, които подобряват сигурността на захващането, както и с мека предпазна подложка в средната част. Изключително здравата стоманена рамка е в безкомпромисно черен цвят, силно контрастираща на белия сняг.

Безкомпромисно черни са също така ските и седалката, които са изработени от качествена пластмаса, която запазва здравината и свойствата си дори и при екстремно ниските зимни температури на скандинавския Север. Ските на шейната са с двустранни върхове – отпред и отзад. Предната ска е с извит и разширен връх за подобрена маневреност.

Предната ска е закачена с пружина за рамката – ако по време на спускане паднете от шейната, тя ще завърти кормилото настрани и шейната ще спре. Това ще ви спести непредвидени дълги разходки по пистата, а и ще можете да продължите спускането си. При всяко спускане се налага и да намалявате скоростта – спирачките се намират под кормилото и се натискат най-удобно с колена.

Макарата за автоматично навиване на въжето е аксесоар, който влиза в серийното оборудване за модела – удобство за което най-често ще се сетите, когато застанете на върха и се чудите как да хванете въжето, за да не се закача и пречи на маневрирането с кормилото

Основни характеристики:
 • Препоръчителна възраст: от 5+ години
 • Максимално натоварване: 90 кг
 • Тегло на шейната: 7 кг
 • Тегло с опаковката: 8,4 кг
 • Размери на шейната в сглобен вид: 122 х 52 х 52 см
 • Размери на седалката: 58 х 24 см
Сертификати и награди:
 • Сертификат за безопасност: TUV

Шейна с кормило
SNOWRACER SX PRO

Шейни за двама с кормило SNOWRACER KING SIZE GT

Ако сте решили да споделите шеметното си спускане с някой друг, Вие имате нужда от усилена шейна, с подходящите габарити, която ще може да понесе общата Ви тежест. Нека Ви представим Snowracer KING SIZE GT – с тази невероятна шейна ще удвоите удоволствието от спускането, заедно с Вашия спътник!

Запознайте се с “Ролс-Ройс”-ът на шейните с кормило – Snowracer KING SIZE GT е наистина впечатляваща! Както и да погледнете към нея, тя е “кралска” във всяко едно отношение! Впечатляващи са размерите на шейната, впечатляващо е и максималното натоварване, което може да поеме – цели 120 килограма!

Част от иновативната линия шейни Curve Ski System, шейната Snowracer KING SIZE GT притежава неоспоримото качество да удвоява удоволствието от спускането – на нея спокойно можете да седнете двама и да се спуснете по пистата без притеснения за тежестта ви! Шейната има удължена и усилена рамка в приятен бял цвят, който ще ви помогне да се слеете със снега по пистите.

Кормилото, ските и седалката са изработени от качествена пластмаса, която запазва здравината и свойствата си дори и при ниските зимни температури на скандинавския Север. Ските на шейната са удължени, за да поемат и разпределят по-голямата тежест и с двустранни върхове – отпред и отзад. Седалката също е удължена, за да може а седнат спокойно двама души. Предната ска е с извит и разширен връх за подобрена маневреност.

Предната ска е закачена с пружина за рамката – ако по време на спускане паднете от шейната, тя ще завърти кормилото настрани и шейната ще спре. Това ще ви спести непредвидени дълги разходки по пистата, а и ще можете да се насладите на спускането и в останалата част от трасето.

Воланът е ергономичен, със зони за удобно и сигурно захващане. При всяко спускане се налага и да намалявате скоростта – спирачките се намират под кормилото и се натискат най-удобно с колена. Като допълнение, на кормилото е поставен и амортисьор, който ще обира неравностите и ще направи спускането ви още по-комфортно.

Макарата за автоматично навиване на въжето е аксесоар, който влиза в серийното оборудване за модела – удобство за което най-често ще се сетите, когато застанете на върха и се чудите как да хванете въжето, за да не се закача и пречи на маневрирането с кормилото.

Основни характеристики:
 • Препоръчителна възраст: от 5+ години
 • Максимално натоварване: 120 кг
 • Тегло на шейната: 9 кг
 • Тегло с опаковката: 10,4 кг
 • Размери на шейната в сглобен вид: 140 х 52 х 35 см
 • Размери на седалката: 78 х 24,5 см
 • Амортисьор на кормилото
Сертификати и награди:
 • Сертификат за безопасност: TUV

Шейна за двама с кормило
SNOWRACER KING SIZE GT

Шейни с кормило SNOWRACER CLASSIC

Класическа шейна с кормило за деца над 5 години
Производството на моделите SNOWRACER CLASSIC е прекратено от 2019 г.

Класическите модели шейни Snowracer носят в себе си качеството, дизайна и бунтарския дух на 70-те години на 20-ти век. Проектирани и направени с една единствена мисъл – да ви предложат бързо и незабравимо спускане по снежните склонове, те комбинират здрава стоманена рамка с прави пластмасови ски.

Хванете здраво кръглото пластмасово кормило и уверено насочете шейната в желаната посока! Седалката е обикновена и плоска, с релефни напречни ленти за по-добър контакт, необходим при високите скорости по пистите? При всяко спускане се налага и да намалявате скоростта – спирачките се намират под кормилото и се натискат най-удобно с колена.

Стандартно, предната ска е закачена с пружина за рамката – ако по време на спускане паднете от шейната, тя ще завърти кормилото настрани и шейната ще спре. Това ще ви спести непредвидени дълги разходки по пистата, а и ще можете да се насладите на спускането и в останалата част от трасето.

Класическият модел шейна STIGA Snowracer CLASSIC тежи малко повече от 6 кг и е с размери 87 х 44 х 60 см. Максималното препоръчително натоварване според указанията на производителите е 75 кг. Шейната е предназначена за деца над 5 години.

STIGA произвежда класическите модели шейни Snowracer в два цвята на стоманената рамка: черен и жълт. Моделите Snowracer CLASSIC са стандартно оборудвани с въже за дърпане на шейната.

Основни характеристики:
 • Препоръчителна възраст: от 5 г.
 • Максимално натоварване: 75 кг
 • Тегло: 6,4 кг
 • Размери: 87х44х60 см
Сертификати и награди:
 • Сертификат за безопасност: TUV
Производството на моделите SNOWRACER CLASSIC е прекратено от 2019 г.

Шейна с кормило
SNOWRACER CLASSIC
черна

Шейна с кормило
SNOWRACER CLASSIC
жълта

Повече информация за всички модели детски шейни STIGA може да намерите на уебсайта на производителя.

Всички продукти на STIGA

Бадминтон

Тротинетки

Детски шейни

Шейни с кормило

Снежни скутери

Настолни игри

Аксесоари