Шейни с кормило

Шейни с кормило SNOWRACER

Идеята за създаване на бързи шейни с кормило – SNOWRACER се появява за първи път през 1965-та. Като база за нея е използвана друга, ръчно изработвана още от 1944-та година от STIGA шейна с кормило наречена “BOGGI”.

Комбинирането на здрава метална рамка с пластмасови ски създава една нова и изключително бърза шейна от най-високо качество, която задава стандартите за десетилетия напред – на бял свят се появява SNOWRACER! В магазините тези шейни ще се появяват няколко години по-късно – първите от тях могат да бъдат закупени през 1972-ра. Оттогава досега, бързите шейни SNOWRACER са обект на непрекъснато развитие, подобрение и обновяване, а компонентите им се изработват само от висококачествени материали.

Шейни с кормило SNOWRACER Curve Ski System

Днес, моделите шейни SNOWRACER Curve Ski System и Snowracer SX се изработват по най-високите възможни стандарти за качество. STIGA проектира и изработва всеки модел така, че да отговоря и на най-тежките изисквания за бързина и безопасност при спускане по стръмните снежни склонове, независимо дали сте начинаещ или професионалист!

От появата си през далечната 1965-та до днес – 50 години по-късно, класическата шейна STIGA SNOWRACER определя стандартите за качество, дизайн и иновации при шейните с кормило от най-висок клас! Няма друга толкова легендарна шейна с кормило, защото SNOWRACER е само един! SNOWRACER е оригиналът!

Шейни с кормило SNOWRACER CURVE SKI SYSTEM

Шейни с кормило за деца над 5 години

В годините от 1965-та досега шейните с кормило от линията Snowracer са обект на постоянно развитие и усъвършенстване. В резултат на десетилетния си опит и непрекъснати подобрения, STIGA представя иновативната система Curve Ski System, която повишава контрола и маневреността при високите скорости на спускане с шейните.

A – Подобрена маневреност на шейната с новата форма на върха на предната ска. Когато завивате, ската с извита форма се плъзга по-бързо по снега в сравнение със ската с права форма и затова е по-лесно да маневрирате. Новата предна ска има също така и “двойни върхове”, което позволява да се движите дори и назад надолу по склона.

B – Новата форма с двойни върхове на страничните ски (отпред и отзад) ви дава възможност да се движите дори и назад. Оребряването на ските осигурява по-голяма стабилност при високи скорости. Взаимодействието между новата предна ска и новите странични ски ви осигурява изумителен контрол при увеличаване на скоростта.

C – Волан със зони за удобно захващане. Зоните за захващане са от нехлъзгащ се материал и осигуряват безопасно и сигурно маневриране.

D – Седалка с подобрен нов дизайн. Скачайте отгоре и се засилвайте по пистата! И нека СИЛАТА бъде с вас!

Иновативната линия шейни Curve Ski System притежават съвременен дизайн с модерни и запомнящи се линии, изработени в различните цветови комбинации контрастиращи добре на белия сняга. Те имат изключително здрава стоманена рамка, и качествени пластмасови детайли. Кормилото, ските и седалката са изработени от качествена пластмаса, която запазва здравината и свойствата си дори и при ниските зимни температури на скандинавския Север. Ските на шейната са с двустранни върхове – отпред и отзад. Предната ска е с извит и разширен връх за подобрена маневреност.

Стандартно, предната ска е закачена с пружина за рамката – ако по време на спускане паднете от шейната, тя ще завърти кормилото настрани и шейната ще спре. Това ще ви спести непредвидени дълги разходки по пистата, а и ще можете да се насладите на спускането и в останалата част от трасето. Воланът е ергономичен, със зони за удобно и сигурно захващане. При всяко спускане се налага и да намалявате скоростта – спирачките се намират под кормилото и се натискат най-удобно с колена.

Макарата за автоматично навиване на въжето е аксесоар, който влиза в серийното оборудване за всички PRO модели – удобство за което най-често ще се сетите, когато застанете на върха и се чудите как да хванете въжето, за да не се закача и пречи на маневрирането с кормилото.

Шейните STIGA Snowracer Curve Ski System тежат малко 6 кг и са с размери в сглобено състояние 122 х 52 х 35 см. Максимално препоръчителното натоварване според производителите е 90 кг. Шейните от серията са предназначени за деца над 5 години.

Основни характеристики:
 • Препоръчителна възраст: от 5+ години
 • Максимално натоварване: 90 кг
 • Тегло на шейната: 6 кг
 • Тегло с опаковката: 7,4 кг
 • Размери на шейната в сглобен вид: 122 х 52 х 35 см
 • Размери на седалката: 58 х 24 см
Сертификати и награди:
 • Сертификат за безопасност: TUV

Шейна с кормило
SNOWRACER CURVE
графитено сива

Шейна с кормило
SNOWRACER CURVE
графитено и синьо

Шейна с кормило
SNOWRACER CURVE
графитено и розово

Шейна с кормило
SNOWRACER SUPREME GT
бяла

Детски шейни с кормило и спирачка SNOWPOWER

Шейни за деца над 3 години

Snowpower е лека и удобна шейна с кормило и спирачка от ново поколение, предназначена за малчуганите на възраст над 3 години.

Шейната се управлява и маневрира с лекота, благодарение на удобния волан, който управлява в синхрон двете ски под корпуса. Спирачката се задейства чрез голяма и удобна за захващане дръжка, разположена точно под волана и се задейства с издърпване назад.

Стилният дизайн, лекият и здрав пластмасов корпус, удобният волан и лесната за използване спирачка правят шейната Snowpower фаворит при избора на шейна за дете на възраст над 3 години.
В стандартното оборудване на шейната е включено и въже за теглене.

Основни характеристики:
 • Препоръчителна възраст: от 3 г.
 • Максимално натоварване: 50 кг
 • Тегло: 3,5 кг
 • Размери: 95х52х32 см
 • Сертификат за безопасност: TUV

Шейна с кормило
SNOWPOWER - розова

Шейна с кормило
SNOWPOWER - черна

Повече информация за всички модели детски шейни STIGA може да намерите на уебсайта на производителя.

Всички продукти на STIGA

Бадминтон

Тротинетки

Детски шейни

Шейни с кормило

Снежни скутери

Настолни игри

Аксесоари