Чанти GittaBags
Продукти на Green Lullaby
Шейни STIGA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Продукти на KidsKit
Продукти на Wisey
PUKY
gittabags
Продукти на Green Lullaby Раници за училище DerDieDas шейни STIGA
скутери STIGA
 
Текущи промоции

Колело без педали

велосипед за баланс за 2 г. дете PUKY LR Mбаланс байк PUKY LR1велосипед за баланс PUKY LR 1 Brвелосипед за баланс PUKY LR XL
 

Защо е по-добре детето да започне обучението си с колело без педали (колело за баланс) вместо на велосипед с помощни колела?

1) Развива детските умения. Детското колело без педали, известно още като колело за баланс, колело за балансиране или балансиращо колело, развива детските умения - и физически, и интелектуално. С него детето се чувства сигурно и то е по-склонно да ескпериментира и упражнява различни движения. Развива по един по-безопасен начин ориентацията и усещането за скорост у детето, като същевременно научава детето да балансира и пази равновесие при карането на колело.

2) По-забавно е. Според извършени наблюдения, карането на колело без педали доставя голямо удоволствие на децата през относително дълъг период от време в тяхното развитие. А групата от по-напреднали деца има смисъл да използват модел със спирачна система, подходяща за деца.

3) По-безопасно е. Децата се научават да пазят равновесие по-лесно карайки колело без педали (известно още и като колело за балансиране), защото това става по един естествен начин. При карането на колело без педали детето не губи контакта със земята, защото краката му стъпват на земята постоянно. Дори и да загуби равновесие, то може да стъпи на земята и да коригира посоката си на движение или да спре без да пада. Психологическият комфорт на този постоянен досег със земята не травмира детето, то се чувства по-свободно, и развива по-бързо и по-неусетно чувството си за равновесие.

4) Избягват се тежките контузии. Детето само контролира скоростта на обучението си в зависимост от своето развитие и готовност. То няма възможност да се засили с прекалено висока скорост, ако не е усвоило балансирането на колелото. Най-вероятно в началото ще започне да опознава колелото без педали като всяка друга играчка. Ще прояви интерес към гумите, кормилото и седалката. Ще ги разучи и върти насам-натам докато свикне с тях. По-късно ще започне да сяда на седалката и да се опитва да ходи с колелото за баланс. Скоро след това ще започне да се движи по-уверено и ще се засили тичайки, след което ще бъде готово да вдигне крака във въздуха за първото си свободно пътуване с велосипеда за баланс.

 
 
На каква възраст е най-добре детето да започне?

- От 12-месечна възраст децата могат да използват Pukylino. С него те ще могат да упражняват движенията на краката и насочването в определена посока при движение.

- От 18-месечна възраст децата могат да използват PUKY Wutsch или PUKY Fitsch, като предхождащ етап за последващо преминаване към колелото без педали. С PUKY Wutsch те ще могат да упражняват и балансирането при движение, благодарение на специалната подвижна предна ос на четириколката. С PUKY Fitsch по-напредналите деца могат дори да се придвижват чрез въртенето на педалите на предното колело.

- От 2-годишна възраст
децата могат да започнат обучението си с колело без педали с което ще се научат да балансират и пазят равновесие. Преди да купите колело за баланс, проверете за каква начална възраст и за какъв минимален ръст на детето е предназначено то, за да му бъде удобно и по мярка.
 
 
Какви са правилата за безопасност?

1) Децата трябва да карат колелата без педали със затворени обувки. Спирането става най-често с крака, така че, важно е подметките на обувките да бъдат в добро състояние. PUKY препоръчва при каране на колело за балансиране децата винаги да носят предпазна каска.

2) Родителите трябва да наблюдават децата, докато карат колелото без педали. В зависимост от различните черти в характера и темперамента на детето, може да се стигне до непредвидени ситуации. Родителите трябва да следят за възможните опасности и да предупреждават децата за тях.

3) Колелата без педали не трябва да се карат близо до стълби, големи наклони, басейни и други водоеми.

4) Колелата без педали трябва да се карат само на подходящи за тази цел места. Те не отговарят на изискванията за движение по пътищата и не трябва да се използват по улиците и пътищата, където се движат автомобили и други МПС.
 
 
Кой модел да избера?

- за възраст над 12 месеца - Pukylino

- за възраст над 18 месеца - Wutsch, Fitsch

- за възраст над 2 години - PUKY LR M

- за възраст над 2,5 години - PUKY LR1 / PUKY LR1 Br

- за възраст над 3 години - PUKY LR XL / PUKY LR Ride
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
PUKY
PukylinoWutsch
PukylinoWutsch
LR M PlusLR M
LR1LR1-Br
LR 1 Br SharkyLR1 Br Lillifee
LR-XLLR Ride
Spare Parts for Learner Bikes and ScootersLR Ride Br
R1R03
R-2002-LR07
Spare Parts for tryciclesCAT 1 S
CAT 1 LCA 1 L Lillifee
CAT 1 L SharkyCAT 1 SL
CAT S6 Ceety
F 20F 550
F 550 LF 1 L
Z6Z8
ZL 16 AluZL 16 Alu Sharky
ZL 16 Alu LillifeeZL 18 Alu
ZL 18 Alu LillifeeZL 18 Alu Sharky
Skyride 20Crusader 20
Skyride 24Crusader 24
PH1PH4
DF 1 footrestDG belt
TG strapBell
HP-25backpack
KidsKit
Wisey
gittabags
"МИСТО-БГ" ЕООД. ©2007. Всички права запазени.